Racebeskrivelse

 

 

Racebeskrivelse for Australien Shepherd

 

MENTALITET

 

En udpræget brugshund med stærke hyrde- og vogterinstinkter. En behagelig ledsager, ligevægtig og venlig. Kan være lidt reserveret over for nye bekendtskaber. Hengiven og tålmodig over for familiens børn og velegnet som familie- og selskabshund hos mennesker, som er indstillet på at give den meningsfyldte opgaver.

 

BEHOV

 

Har et stort behov både for at arbejde og for at leve et godt socialt liv i nær kontakt med familien. En alsidig og fysisk aktiv hund, som kræver megen motion og mental beskæftigelse.

 

 

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

 

En hund, som har styrke og udholdenhed til at arbejde dagen lang. Den reagerer godt på anvisninger og holder sig i reglen forholdsvis tæt ved sin ejer. I leg kan dens hyrdeinstinkt virke voldsomt over for mindre hunde, men den er ellers meget omgængelig.

 

PELS OG PLEJE

 

Pelsen er middel i både struktur og længde. Den er glat eller let bølget og beskytter godt i al slags vejr. Underulden varierer i forhold til klimaet, og i overgangsperioder er der en del fældning, som dog kan holdes nede med jævnlig og grundig børstning.

 

 

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

 

Reagerer meget positivt på al indlæring og er let at træne, når blot det sker venligt og med masser af belønninger. Træn varieret og tempofyldt i korte sekvenser, så den bevarer arbejdsglæden. Undgå stressende lege med bold- og pindekast.

 

HØJDE

 

Hanner 51-58 cm. Tæver 46-53 cm.

 

VÆGT

 

16-32 kg.

 

FARVER

 

Blue og red merle, sort eller rød med eller uden hvide eller kobberfarvede aftegninger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPRINDELSE

 

Selv om der er mange teorier om racens oprindelse, er den - som vi kender den i dag - udviklet udelukkende i USA. Den fik sit navn på grund af forbindelsen til baskiske fårehyrder, som kom til USA fra Australien i 1800-tallet. De alsidige og lærevillige hunde er stadig værdsatte af farmere og ranchejere, og de gør desuden nytte som hjælpehunde på mange andre felter. Racen blev yderligere kendt efter anden verdenskrig gennem rodeoshows og indslag på film og tv. Kan være født stumphalet.

 

HJEMLAND

 

USA.

 

INTERNATIONALT RACENAVN

 

Australian Shepherd.

 

 

 

 

 

 

Kilde: Hundeweb.dk