Australian Shepherd


Kennel My LuMi's
- Australian Shepherd

_________________________________________En aussie er ikke en hund for alle... Overvej grundigt hvorfor du ønsker en aussie, og mød dem hos opdrætteren flere gange inden du beslutter dig for en ny bedste ven.. Og lyt til opdrætteren.. Hvis de ikke mener en aussie er for dig, så er der en grund til det. Vi vil vores race det bedste...


_________________________________________Racebeskrivelse for Australian ShepherdMENTALITET


En udpræget brugshund med stærke hyrde- og vogterinstinkter. En behagelig ledsager, ligevægtig og venlig. Kan være lidt reserveret over for nye bekendtskaber. Hengiven og tålmodig over for familiens børn og velegnet som familie- og selskabshund hos mennesker, som er indstillet på at give den meningsfyldte opgaver.


BEHOV


Har et stort behov både for at arbejde og for at leve et godt socialt liv i nær kontakt med familien. En alsidig og fysisk aktiv hund, som kræver megen motion og mental beskæftigelse.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS


En hund, som har styrke og udholdenhed til at arbejde dagen lang. Den reagerer godt på anvisninger og holder sig i reglen forholdsvis tæt ved sin ejer. I leg kan dens hyrdeinstinkt virke voldsomt over for mindre hunde, men den er ellers meget omgængelig.


PELS OG PLEJE


Pelsen er middel i både struktur og længde. Den er glat eller let bølget og beskytter godt i al slags vejr. Underulden varierer i forhold til klimaet, og i overgangsperioder er der en del fældning, som dog kan holdes nede med jævnlig og grundig børstning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING


Reagerer meget positivt på al indlæring og er let at træne, når blot det sker venligt og med masser af belønninger. Træn varieret og tempofyldt i korte sekvenser, så den bevarer arbejdsglæden. Undgå stressende lege med bold- og pindekast.


HØJDE


Hanner 51-58 cm. Tæver 46-53 cm.


VÆGT


16-32 kg.


FARVER


Blue og red merle, sort eller rød med eller uden hvide eller kobberfarvede aftegninger.

OPRINDELSE


Selv om der er mange teorier om racens oprindelse, er den - som vi kender den i dag - udviklet udelukkende i USA. Den fik sit navn på grund af forbindelsen til baskiske fårehyrder, som kom til USA fra Australien i 1800-tallet. De alsidige og lærevillige hunde er stadig værdsatte af farmere og ranchejere, og de gør desuden nytte som hjælpehunde på mange andre felter. Racen blev yderligere kendt efter anden verdenskrig gennem rodeoshows og indslag på film og tv. Kan være født stumphalet.


HJEMLAND


USA.


INTERNATIONALT RACENAVN


Australian Shepherd.Kilde: Hundeweb.dk